Eko zona

16.11.2022.

09:49

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:15 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.

U emisiji 16. studenoga donosimo nove teme. Zbog velikog udjela plastike jednokratni higijenski ulošci velik su okolišni i ekonomski problem prilikom zbrinjavanja. Usto imaju i štetan utjecaj na zdravlje žena. Stoga se svakog listopada provodi "Tjedan okoliša i menstruacije", godišnja kampanja za podizanje svijesti o menstrualnom zdravlju i onečišćenju okoliša. 

video thumb

Akademija šumarskih znanosti izdala je znanstvenu monografiju Poljski jasen u Hrvatskoj.

Strane zelene vijesti: pregrijani Mediteran, Europa zagrijana više od globalnog prosjeka, crne prognoze za ledenjake, Hrvati u zelenim tehnologijama u Stuttgartu, Električni autobus u porečkom javnom prijevozu.

Urednik emisije je Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Drugom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!