Eko zona

21.12.2022.

12:14

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:15 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.

U novom izdanju emisije 11. siječnja donosimo:

Prema detaljnoj analizi miješanog komunalnog otpada 2018. u Zagrebu čak 5 do 6 posto masenog udjela čine jednokratne pelene, a u nekim dijelovima grada to je čak 10 posto. Rješenje su višekratne platnene pelene.  

video thumb

Nakon 33 godine vođenja tvrtke za pčelinje proizvode i na temelju 90 godina obiteljske pčelarske tradicije - gospodin Ivan Bračić odlučio je napisati slikovnicu.

Udruga Zelene i plave Sesvete je u partnerstvu s Hrvatskim šumarskim institutom pokrenula projekt kloniranja dviju lipa starih 600 godina. 

U svijetu ih ima više od 1100 vrsta šišmiša, u Europi ih živi 51., a u Hrvatskoj 33 vrste.

U pulskoj radionici Re-Geppetto održana radionica ponovne uporabe starih predmeta. 

U Zagrebu je obilježena 30. obljetnica zaštićenih prirodnih područja Natura 2000. 

Urednik emisije je Mladen Iličković.

Emisiju, osim na Drugom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!