Eko zona

20.03.2023.

12:29

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:10 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.  

U emisji 22. ožujka donosimo:

Zagrebačka tvrtka Dok-ing već tri godine provode europski projekt povećanja energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljivih izvora energije. Tim će projektom poboljšati krovnu izolaciju, instalirati sunčanu elektranu, ugraditi dizalicu topline i dizalo za osobe s invaliditetom.

Veliko onečišćenje u otpadnim vodama industrijske zona u Donjoj Dubravi.

Strane zelene vijesti: međunarodni ugovor o zaštiti otvorenog mora, odroni i klimatske promjene na normandijskim liticama, suša u Italiji, prvo britansko postrojenje za hvatanje ugljikovog dioksida.

U Kninu je održan sajam "Razmjenjuj, doniraj, recikliraj!"

Nedavno se Hrvatska pridružila Globalnom informacijskom sustavu o bioraznolikosti.

Čut ćemo i o cijenama i prodaji e-vozila u Hrvatskoj.

Urednik emisije je Mladen Iličković

Emisiju, osim na Drugom programu, na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. Posjetite i Facebook stranicu emisije Eko zone

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!