Eko zona

17.05.2023.

17:22

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:10 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.  

U emisiji 24. svibnja donosimo: 

Živimo u vremenima vremenskih ekstrema kada je zaštita stanovništva, kuća i poljoprivrednih površina uz nabujale rijeke s jedne strane te zaštita prirode s druge veoma zahtjevan izazov. Stanovništvo koje živi uz četiri karlovačke rijeke protivi se koncepciji zaštite od poplava koju nude Hrvatske vode i Grad Karlovac te nude svoja rješenja.

Nedavno je u Rijeci održana stručna tribina o utjecaju 5G na zdravlje. Naime, poznato je da je u Hrvatskoj od kraja listopada 2020. u komercijalni rad puštena 5G mreža.

Usto se računa da danas u svijetu ima više od 9 milijardi registriranih mobilnih telefona 3G, 4G kao i 5G tehnologije te više od 15 milijardi bežičnih odašiljača kao što je Wi -Fi.

Urednik emisije je Mladen Iličković. Novinari su Mladen Iličković i Snježana Babić.

Emisiju, osim na Drugom programu, na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. Posjetite i Facebook stranicu emisije Eko zone

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!