Eko zona

05.06.2023.

12:04

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:10 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.  

U emisiji 7. lipnja:

Glifosat je najčešće korišteni herbicid u svijetu. U srpnju će Europska agencija za sigurnost hrane objaviti svoje mišljenje o njemu, a u prosincu će zemlje članice Unije glasati za ili protiv ponovnog odobravanja. Tada, naime, istječe produljenje roka prethodnoj dozvoli za uporabu glisozata.

Štićenici poludnevnog centra za djecu i odrasle s intelektualnim teškoćama Ozana zajedno s učenicima OŠ Voltino izrađuju školski ekokutak s motivima lipe i hrasta od odbačene vune.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je konferenciju o industriji s nultnom emisijom stakleničkih plinova.  

Završio je projekt Fearless Velebit kojim se ta planina čistila od mina i napravljeni su protupožarni putevi.    

Urednik emisije je Mladen Iličković

Emisiju, osim na Drugom programu, na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. Posjetite i Facebook stranicu emisije Eko zone

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!