Eko zona

11.09.2023.

Zadnja izmjena 16:58

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak, 18. rujna na Četvrtom programu u 20:05 ne propustite novo izdanje emisije Eko zona. 

U popovačkome naselju Stružec obrađuje se 27 tisuća tona biotpada na godinu koji potječe iz Sisačko-moslavačke i okolnih županija, iz 50.000 kućanstva te od više od 1000 poslovnih korisnika.

Posebni rezervat šumske vegetacije Crni Jarki smjestio se istočno od mjesta Kalinovac u Podravini. Nalazi se u sklopu šumsko gospodarske jedinice Đurđevačke nizinske šume. Rezervat je najpoznatija nizinska šuma crne johe u Hrvatskoj, a stabla su među najvišima te vrste u Europi.

"Održimo biološku raznolikost" - naslov je četvrtog projekta koji je udruga Biovrt, u skladu s prirodom, provela u osnovnoj školi u Vratišincu. 

Udruženje Obnovljivi izvori energije objavilo je prvu stručnu Studiju o potencijalu uporabe solarne energije u poljoprivrednom sektoru i sektoru slatkovodne akvakulture u Hrvatskoj.

Hrvatsko planinarsko društvo Gorščica provodi projekt kojim se pokušava smanjiti količina otpada na planinarskim stazama.

Novinari su Snježana Babić, Paola Poljak-Morandini i urednik Mladen Iličković. 

Emisije osim na Četvrtom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!