14:07 / 01.02.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Emisiju Eko zona u njezinom novom izdanju ne propustite u srijedu, 2. veljače, na Prvom programu u 11:15.

U ovotjednoj emisiji donosimo:

Prema izvješću programa UN-a za okoliš u svijetu se na godinu baci oko 930 milijuna tona hrane. Istovremeno je više od 800 milijuna ljudi gladno. U Hrvatskoj, pak, na godinu na odlagalištima završi gotovo 290 tisuća tona hrane.

Centar dr. Rudolf Steiner izdao je Sjetveni priručnik.

Ivan Vuger iz Vuger Sela na istočnim obroncima Medvednice u svojem domu proizvodi više energije no što njegova tročlana obitelj i radionica troše. Uz fotonapon, dizalicu topline i vjetrogenerator sam je instalirao malo bioplinsko postrojenje u kojem proizvodi i pročišćava bioplin za kuhanje i proizvodnju električne energije. U postrojenju se nalazi i sustav nadzora curenja plina. Više u videonajavi.

video thumb

Novinari su urednik Mladen Iličković, Snježana Babić i Danijela Bratić Herceg.

Emisiju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 5. veljače, na Četvrtom programu u 9:05 te u ponedjeljak, 7. veljače, u 23:35 također na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!