14:40 / 31.12.2021.

Autor: HRT

Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti

Subota, 15. siječnja na Drugom

Subota, 15. siječnja na Drugom

Foto: Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti / dokumentarna serija

U subotu 15. siječnja na Drugom u 21:45 ponovno prikazujemo dokumentarnu seriju Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti. Četverodijelna je to dokumentarna serija koja nam daje pobliži uvid u događaje tijekom deset napetih ekspedicija Stevea Backshalla, prvih te vrste u svijetu. Dosad nikad viđene snimke pružaju nam novu perspektivu tih epskih avantura u nepoznato, a zbivanja iza kulisa otkrivaju kako su te ekspedicije snimane i kako su stigle na naše male ekrane.

video thumb

Ekspedicije u daleke krajeve jednako su čudesne kao što su i opasne; svaka sa sobom nosi određene izazove, no isto tako i svoje prijelomne trenutke. Pogledajmo pobliže ključne trenutke u kojima vas samo jedan pogrešan korak može dovesti u situaciju iz koje više nema povratka. Prirodoslovac i istraživač Steve Backshall uvodi nas u tajne svijeta prirode.

Svjedoci smo bliskih susreta, koji podjednako izazivaju divljenje i strahopoštovanje, s nekima od najznamenitijih divljih životinja na planetu. Za uspjeh ekspedicija u najudaljenija mjesta na Zemlji presudne su odgovarajuće vještine i obuka.

Subota, 15. siječnja na Drugom

Subota, 15. siječnja na Drugom

Foto: Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti / dokumentarna serija

Upoznat ćemo stručnjake i ekipu iza kamere, važne kotačiće u velikoj mašineriji koja stoji iza ekspedicije, bez kojih uspjeh ne bi bio moguć. Slanje ekspedicija na neistraženi teritorij zahtijeva složenu logistiku i pomno planiranje, no najvažniji su timski rad i ljubav prema istraživanju.

U prvoj epizodi pobliže ćemo promotriti trenutke zbog kojih su ekspedicijski timovi zamalo odustali i zbog kojih su se zapitali trebaju li uopće biti ondje, ali i trenutke u kojima su znali da odu li korak dalje, nema više povratka.

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!