13:39 / 18.01.2021.

Autor: HRT

Endeavour, mladi Morse

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Endeavour, mladi Morse / 5. sezona serije

U nedjelju 7. veljače u 10:30 na Drugom programu HTV-a emitiramo 5. nastavak pete sezone popularne serije Endeavour, mladi Morse.

U petoj sezoni britanske kriminalističke serije, Shaun Evans tumači ulogu mladog detektiva Endeavoura Morsea poznatog po ljubavi prema križaljkama, klasičnoj glazbi, engleskom pivu i klasičnim automobilima.

Ova sezona smještena je na početak 1968., godine promjena, koja obećava velike izazove u privatnim i profesionalnim životima Endeavoura i njegovih kolega.

Endeavour, koji je nedavno promaknut, prisiljen je biti mentor novom kolegi Fancyju, dok Thursday počinje razmišljati o životu nakon policije. No u Oxfordu zločinci nikad ne miruju i ekipa nastavlja proučavati tajanstvene i intrigantne slučajeve umorstava, pohlepe i prijevare. Za to vrijeme porast organiziranog kriminala u gradu prijeti da zauvijek promijeni Oxford.

U 5. epizodi naziva KVARTET, umorstvo na međunarodnom sportskom natjecanju razotkrije špijunsku spletku staru desetljećima. Thursday istražuje napad na Eddieja Nera.

U petoj sezoni serije ENDEAVOUR glume Shaun Evans (DS Endeavour Morse), Roger Allam (DI Fred Thursday), Anton Lesser (CS Reginald Bright), Sean Rigby (SGT Jim Strange), Dakota Blue Richards (WPC Shirley Trewlove), JamesBradshaw (dr. Max Derbryn) i drugi.

Scenarist je Russel Lewis (prema likovima Colina Dextera), a redatelj  Geoff Sax.

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Endeavour, mladi Morse / 5. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!