09:16 / 28.03.2021.

Autor: HRT

Endeavour, mladi Morse

Utorak 6. travnja na Trećem

Utorak 6. travnja na Trećem

Foto: Endeavour, mladi Morse / 5. sezona

U utorak 6. travnja u 14 sati na Trećem programu reprizno emitiramo treću epizodu pete sezone popularne kriminalističke serije Endeavour, mladi Morse.

Početak 1968., godine promjena, obećava velike izazove u privatnim i profesionalnim životima Endeavoura i njegovih kolega. Endeavour, koji je nedavno promaknut, prisiljen je biti mentor novom kolegi Fancyju, dok Thursday počinje razmišljati o životu nakon policije.

No u Oxfordu zločinci nikad ne miruju i ekipa nastavlja proučavati tajanstvene i intrigantne slučajeve umorstava, pohlepe i prijevare. Za to vrijeme porast organiziranog kriminala u gradu prijeti da zauvijek promijeni Oxford. Kako se 1968. bliži kraju, hoće li život u policijskoj postaji Cowley ikada više biti isti?

U 3. epizodi naziva Putnica, Endeavour istražuje slučaj nestanka žene na željezničkom kolodvoru, a krađa kamiona razotkrije novu zločinačku prijetnju u Oxfordu.

Utorak 6. travnja na Trećem

Utorak 6. travnja na Trećem

Foto: Endeavour, mladi Morse / 5. sezona

U petoj sezoni serije ENDEAVOUR glume Shaun Evans (DS Endeavour Morse), Roger Allam (DI Fred Thursday), Anton Lesser (CS Reginald Bright), Sean Rigby (SGT Jim Strange), Dakota Blue Richards (WPC Shirley Trewlove), James Bradshaw (dr. Max Derbryn) i drugi.

Russel Lewis
 napisao je scenarij prema likovima Colina Dextera, a redatelj epizode je Jim Field Smith.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!