09:28 / 24.12.2020.

Autor: HRT

Endeavour, mladi Morse

-

-

Foto: - / -

Endeavour, koji je nedavno promaknut, prisiljen je biti mentor novom kolegi Fancyju, dok Thursday počinje razmišljati o životu nakon policije.
3. siječnja na HRT – HTV 2 u 10:25 (12)

U petoj sezoni britanske kriminalističke serije, Shaun Evans tumači ulogu mladog detektiva Endeavoura Morsea poznatog po ljubavi prema križaljkama, klasičnoj glazbi, engleskom pivu i klasičnim automobilima.

Ova sezona smještena je na početak 1968., godine promjena, koja obećava velike izazove u privatnim i profesionalnim životima Endeavoura i njegovih kolega.

Endeavour, koji je nedavno promaknut, prisiljen je biti mentor novom kolegi Fancyju, dok Thursday počinje razmišljati o životu nakon policije. No u Oxfordu zločinci nikad ne miruju i ekipa nastavlja proučavati tajanstvene i intrigantne slučajeve umorstava, pohlepe i prijevare. Za to vrijeme porast organiziranog kriminala u gradu prijeti da zauvijek promijeni Oxford.

U 4. epizodi umorstvo u vojnoj bazi prijeti razotkrivanjem vojnih tajni. Prosvjed u frizerskom salonu razotkrije prikriveni rasizam u Oxfordu.

U petoj sezoni serije ENDEAVOUR glume Shaun Evans (DS Endeavour Morse), Roger Allam (DI Fred Thursday), Anton Lesser (CS Reginald Bright), Sean Rigby (SGT Jim Strange), Dakota Blue Richards (WPC Shirley Trewlove), James Bradshaw (dr. Max Derbryn) i drugi.

Scenarist je Russel Lewis (prema likovima Colina Dextera), a redatelj Robert Quinn.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!