EPK Rijeka 2020 - Što nam je ostavila

28.04.2021.

08:57

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U subotu 1. svibnja u 20:05 na Trećem programu HTV-a slijedi emisija EPK Rijeka 2020 - Što nam je ostavila. Sve je započelo bukom bušilica i brusilica, te osvijetljenim lučkim dizalicama kao počast onome što je u proteklih stoljeće i pol oblikovalo Rijeku kao lučki industrijski grad, ali i kao posveta radničkoj klasi koja je stvarala modernu Rijeku.

Ubrzo nakon glasnog otvorenja manifestacije EPK Rijeka 2020 cijeli svijet se pa i nova prijestolnica kulture suočavaju s pandemijom, zatvaranjem, socijalnom distancom...

Dan nakon što Rijeka više ne nosi titulu Europske prijestolnice kulture u studiju pitamo direktoricu tvrtke Rijeka 2020 Irenu Kregar Šegota i pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara što nam je EPK ostavila u nasljeđe.

Donosimo i pregled najvažnijih događaja manifestacije, te pitamo građane Rijeke je li njihov grad opravdao titulu prijestolnice kulture. A ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek govori o važnosti suradnje i solidarnosti, ali i budućnosti Europske prijestolnice kulture.

Urednica emisije je Ivana Antunović Jović, a redateljica Vesna Luković Žarn.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!