16:30 / 17.04.2021.

Autor: HRT

Eric Clapton - Život u 12 taktova

Nedjelja, 2. svibnja na Drugom

Nedjelja, 2. svibnja na Drugom

Foto: Eric Clapton: Life In 12 Bars / dokumentarna serija

Na Drugom programu u nedjelju, 2. svibnja u 23:55 prikazujemo  glazbeno-dokumentarni film Eric Clapton - Život u 12 taktova. Ovaj beskompromisni dokumentarac koji je režirala Oscarom nagrađena Lili Fini Zanuck, uz montažera Chrisa Kinga, publici pruža rijetku priliku da pogleda duboko osobnu priču koja uključuje velike vrhunce i ekstremne padove u njegovom privatnom i javnom životu. 

Gitarist Eric Clapton nedvojbeno je jedna od najlegendarnijih figura glazbe - jedini koji je triput dospio u Rock and Roll Hall of Fame, a osim toga je primio i 18 nagrada Grammy i svjetski je poznat kao jedan od najboljih izvođača svih vremena.

Čut ćemo njegove davne intervjue kao i one recentne, a pojavljuju se i komentari njegovih bliskih suradnika, prijatelja i članova obitelji.

Nedjelja, 2. svibnja na Drugom

Nedjelja, 2. svibnja na Drugom

Foto: Eric Clapton: Life In 12 Bars / dokumentarni film

Tu su ekskluzivne snimke iz Claptonovog osobne arhive, uključujući njegove najslavnije nastupe, snimke iz garderoba prije koncerta, amaterske kućne videosnimke, slavne javne i privatne fotografije, rukom pisana pisma i osobni dnevnici, pa iz svega publika može svjedočiti sirovom talentu i ambiciji čovjeka koga je zadesila osobna tragedija, a borio se i s ovisnošću.

Dokumentarni film odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!