Europa iz zraka: Turska

04.02.2023.

12:16

Autor: HRT

Utorak, 14. veljače na Drugom

Utorak, 14. veljače na Drugom

Foto: Europa iz zraka / 2. sezona dokumentarne serije

Ova dokumentarna serija spektakularnih zračnih putovanja otkriva najznamenitije zemlje svijeta kakve nisu viđene nikad prije - od akropole u Grčkoj do gradilišta najdužega mosta na svijetu u Turskoj te divovskih finskih ledolomaca. Šestodijelna serija snimana iz zraka kamerama koje svuda imaju pristup razotkriva tradicije, inovacije i pomake koji i danas nastavljaju oblikovati te moderne nacije. 

video thumb

Prvu epizodu druge sezone serije Europa iz zraka prikazujemo u utorak, 14. veljače, na Drugom programu u 20:15. 

Jedinstvene snimke iz zraka, u prvoj epizodi, otkrivaju tajne Turske, zemlje koja premošćuje Istok i Zapad i gdje se drevne prakse kombiniraju sa suvremenim inženjerskim čudesima.Iz visine ćemo vidjeti divote Kapadokije i njezine visoke špilje, jedan od najneobičnijih drevnih gradova na svijetu i pecanje u rupi u ledu na velikoj nadmorskoj visini.  

Utorak, 14. veljače na Drugom

Utorak, 14. veljače na Drugom

Foto: Europa iz zraka / 2. sezona dokumentarne serije

Pogled s neba iznad zapadne Turske otkriva gradilište mosta na Bosporu koji ruši rekorde te obnovu najpoznatije istanbulske džamije.

Dokumentarnu seriju EUROPE FROM ABOVE 2 odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!