Europa iz zraka: Irska

16.05.2023.

20:47

Autor: HRT

Utorak, 23. svibnja na Drugom

Utorak, 23. svibnja na Drugom

Foto: Europa iz zraka / dokumentarna serija

Ova serija spektakularnih zračnih putovanja otkriva nam europske zemlje kako ih nikad prije nismo vidjeli. Od aktivnih vulkana na Islandu preko očuvanih rimskih amfiteatara u Hrvatskoj do jahanja na rekordnim valovima u Portugalu. Serija iznosi na vidjelo tradicije, inovacije i tehnološke pomake koji i danas nastavljaju oblikovati te suvremene nacije. U utorak, 23. svibnja na Drugom programu u 20:15 ne propustite petu epizodu dokumentarne serije Europa iz zraka: Irska.

Utorak, 23. svibnja na Drugom

Utorak, 23. svibnja na Drugom

Foto: Europa iz zraka / dokumentarna serija

Leteće kamere otkrivaju tehnologiju koja se krije iza jednog od najsuvremenijih sportskih borilišta u Europi, nadvijaju se nad dramatične prizore u sezoni parenja jelena u Dublinu i prate tim koji spašava zaštićene irske sive tuljane.

Uz kamenitu zapadnu obalu i razlomljene otoke istražit ćemo i tehnološka dostignuća koja moderniziraju ruralne krajeve Irske.

Dokumentarnu seriju EUROPE FROM ABOVE 3 odabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!