Festival dalmatinskih klapa Omiš 2021. - Autorska večer Rajmira Kraljevića

15:04 / 12.05.2022.

Autor: HRT

Ponedjeljak, 16. svibnja na Trećem

Ponedjeljak, 16. svibnja na Trećem

Foto: Festival dalmatinskih klapa Omiš 2021. / HRT

55. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2021. počeo je svečanim otvaranjem, 25. lipnja 2021. na Trgu sv. Mihovila. Bila je to autorska večer dirigenta, skladatelja i obrađivača, prof. Rajmira Kraljevića, a prikazujemo je u ponedjeljak, 16. svibnja, u 18:35 na Trećem. 

Prof. Rajmir Kraljević već više od četiri desetljeća prisutan je na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, a svojom je svestranošću ostavio važan trag kao voditelj brojnih klapa, obrađivač izvornih napjeva i autor novih skladbi.

U ovoj večeri uživat ćemo u izvedbama klapa koje su nam približile Rajmirovu glazbenu svestranost. Ovu autorsku večer uveličale su klape: Motovun (m) - Motovun, Bistrica (m) - Marija Bistrica, Jedinstvo (mj) - Split, Štorija (ž) - Kaštel Kambelovac, Kampaneli (mj) - Donja Kaštela, Armorin (ž) - Zagreb, Bošket (m) - Zagreb, Šufit (m) - Split i Stine (m) - Zagreb.

Urednik emisije je Željen Klašterka

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!