16:36 / 10.03.2021.

Autor: HRT

Festival Opera Selecta

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Gala koncert opernih arija iz tvrđave Kamerlengo u Trogiru

Jedanaesto izdanje značajnog festivala klasične glazbe i kulturno-glazbeni brend grada Trogira - Opera Selecta, održano u tvrđavi Kamerlengo od 5. do 22. srpnja 2019., na rasporedu je u četvrtak 11. ožujka na Trećem u 21 sat.

Za završnicu festivala organizatori su pripremili operni gala koncert, čiju snimku HRT prikazuje, a na kojemu su nastupile zvijezde hrvatske i svjetske operne scene. To su: hrvatska sopranistica, solistica Njemačke državne opere "Unter den Linden" u Berlinu Evelin Novak, prvak Dresdenske opere, njemački bariton Bernhard Hansky i, premijerno u Hrvatskoj, američki tenor Joseph Dennis uz glasovirsku pratnju Matthiasa Samuila.

Ovi iznimni operni autoriteti dolaze s najpoznatijih opernih pozornica svijeta poput Berlinske opere, milanske La Scale, Metropolitan opere u New Yorku, Boljšoj teatra, londonskog Royal Opera Housea i niza drugih kultnih opernih scena, a za trogirsku publiku izveli su najpoznatije operne arije G. Puccinija, G. Verdija, C. Gounoda, W. A. Mozarta, I. Tijardovića i drugih skladatelja, a kako bi operna čarolija bila potpuna, pobrinuo se dramski umjetnik Joško Ševo s posebnim dramskim recitalom.

Festival Opera Selecta u posljednjih dvanaest godina prometnuo se u jedan od prestižnih ljetnih glazbenih događaja na Jadranu, a tvrđava ili kula Kamerlengo ugostila je na desetke vrhunskih izvođača.

Odabrala: Marija Ramljak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!