Filmovi s 5 zvjezdica: Rocky 3

23.07.2022.

16:55

Autor: HRT

Nedjelja, 7. kolovoza na Drugom

Nedjelja, 7. kolovoza na Drugom

Foto: Rocky 3 / film

U nedjelju 7. kolovoza na Drugom u 20:05 na rasporedu je treći dio serijala o Rockyju Balboi. Sportska dramu Rocky 3 prikazujemo u sklopu ciklusa Filmovi s 5 zvjezdica. 

I treći dio serijala o Rockyju Balboi napisao je i režirao Sylvester Stallone.  Zanimljiv je po ideji da Rocky i Apollo postanu prijatelji, kao i po eksploataciji legendarne boksačke figure Georgea Foremana koji je očito poslužio kao inspiracija za lik Clubbera Langa te mitskog meča između Foremana i Alija u Kinšasi 1974.

video thumb

Nakon velike pobjede protiv Apolla Creeda (C. Weathers), Rocky (S. Stallone) je postao pravi šampion i u sljedećih šest mečeva s lakoćom brani naslov svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije.

Rocky je i mnogo zreliji nego prije: racionalnije raspolaže novcem, više nema nikakvih problema sa snimanjem reklama, a promijenio je i stil odijevanja pa ostavlja dojam znatno ozbiljnijeg, potpuno sređenog čovjeka.

Njegov brak s Adrian (T. Shire) stabilan je i pun ljubavi, tu je i njihov voljeni sinčić, a harmoniju remeti tek Adrianin brat Paulie (B. Young) koji nije ništa postigao u životu i ljubomoran je na Rockyja. 

Na boksačku scenu stupa novi izazivač, divlji i krvoločni Clubber Lang (Mr. T) čiji protivnici mečeve ne završavaju samo nokautirani, nego i masakrirani. Na otvaranju nove sportske dvorane u Philadelphiji otkriva se i Rockyjev spomenik, što je vrhunski dokaz njegova statusa gradskog i nacionalnog heroja. No tu je i Lang koji Rockyja izvrijeđa, optužujući ga da izbjegava meč s njim.

Rocky prihvaća izazov, što razljuti njegovog starog i ozbiljno bolesnog trenera Mickeyja (B. Meredith). On smatra da protiv boksača s instiktom ubojice Rocky nema nikakve šanse. Ipak, dolazi do meča koji bi trebao biti Rockyjeva posljednja borba. No neposredno prije početka Lang odgurne Mickeyja te on dobije srčani napad. Rocky ulazi u ring dekoncentriran, a istodobno je bijesan na Langa pa ne poštuje dogovorenu taktiku... 

Nedjelja, 7. kolovoza na Drugom

Nedjelja, 7. kolovoza na Drugom

Foto: Rocky 3 / film

U filmu iz 1982. godine uz Sylvestera Stallonea glume Talia Shire, Carl Weathers, Burgess Meredith, Burt Young, Mr. T i drugi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!