Filmska večer Fritza Langa

18.01.2022.

19:14

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U subotu, 22. siječnja, u 20:05 na Trećem programu slijedi Filmska večer Fritza Langa.

U sklopu večeri, u emisiji Posebni dodaci s našim najboljim filmskim kritičarima i filmolozima razgovaramo o redatelju Fritzu Langu (1890. – 1976.).

video thumb

Također, prikazujemo i filmaševo remek-djelo, njemačko kriminalističko ostvarenje M, prvi i do danas najbolji film o masovnom ubojici djece, vrlo dramatičnog raspleta. Glumački ansambl predvode Peter Lorre, Ellen Widmann, Inge Landgut, Gustav Grundgens i Theo Lingen.

Zatim slijedi i uzbudljiv kriminalistički triler dojmljive atmosfere, Testament doktora Mabusea. Nakon uspjeha nijemoga filma Dr. Mabuse, kockar slavni Lang odlučio se na zvučni remake koji mu je, u kasnijim procjenama, još povećao ugled, ali i pribavio neprilike u krugovima sve utjecajnijih i moćnijih nacionalsocijalista koji su u filmu otkrili asocijacije na njihovu djelatnost. U ostvarenju glume Rudolf Klein-Rogge, Otto Wernicke, Gustav Diesel, Wera Meixner i drugi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!