16:05 / 30.01.2022.

Autor: HRT

Garaža: Rolin Humes

Četvrtak, 3. veljače na Trećem

Četvrtak, 3. veljače na Trećem

Foto: Garaža / HRT

U četvrtak 3. veljače na Trećem programu u 22:30 emitiramo emisiju Garaža iz 2017. godine u kojoj je gostovala grupa Rolin Humes.

Rolin Humes, pop, rock, blues kvartet, okupio se 2011. tijekom blues sessiona u riječkom Tunelu. Njihov glazbeni put prati velik broj nastupa i nagrada na glazbenim natjecanjima i festivalima. Samostalno objavljen prvi albuma 2013. "Rolin Humes Welcomes You to the Penultimate Supper 6/8" prate pozitivne kritike, i struke i publike, a pjesme s albuma mogle su se čuti i na stranim radijskim postajama.

Četvrtak, 3. veljače na Trećem

Četvrtak, 3. veljače na Trećem

Foto: Garaža / HRT

Uspješnu 2014. ispunjava veliki broj koncerata i pobjeda na 6th Croatian Blues Challengeu u Zagrebu koja ih je, kao predstavnike Hrvatske, vodila u Memphis na International Blues Challenge. Uz nastup na IBC-ju sviraju i u nekoliko američkih gradova te nastupaju na Ditty TV. Zatim objavljuju svoj drugi album "Rolin Humes Presents Rolin Blues". Tijekom 2014. i 2015. održali su 120 koncerata diljem Europe i SAD-a. Godine 2017. u Danskoj su predstavljali Hrvatsku na European Blues Challengeu.

Rolin Humes su: Emil Bišćan - bas, Nikola Smiljanić - gitara, Matej Smiljanić - bubanj, autor pjesama Robert James Hudulin - vokal i klavir.

U Garaži su izveli dvije pjesme: Hit face i I don't know what I don't wanna know and I don't go where I don't wanna go.

Urednica emisije je Snježana Nožinić.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!