Garaža: Sara Renar

18.01.2022.

11:27

Autor: HRT

Sara Renar

Sara Renar

Foto: Garaža / HRT

U četvrtak 20. siječnja na Trećem u 22:30 slijedi emisija Garaža. Devetu sezonu Garaže otvorila je mlada i talentirana Sara Renar, glazbenica iz Zagreba koja je do sada objavila tri albuma - "Djeca", "Jesen" i Tišina". 

Debitantski album "Djeca", izdan 2013., izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP "Jesen", izdan 2014., potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku. Treći album "Tišina" dobio je najviše ocjene i publike i kritike koja ga uvrštava u top 10 albuma u 2016. Svojom glazbom izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju.

Četvrtak, 20. siječnja na Trećem

Četvrtak, 20. siječnja na Trećem

Foto: Garaža / HRT

Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine. Slijede brojne nagrade a 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Po struci diplomirana arhitektica, surađivala je s umjetničkim kolektivom Montažstroj (projekti "55+", "Budućnost je sada" i "Mali čovjek želi preko crte"), kolektivom SKROZ (dodjela nagrada Teatar hr. 2015, projekt "Tesla n' Twain") te s Trećim programom Hrvatskog radija (emisija eksperimentalne glazbe "Ars acoustica" i projekt "Rođendan umjetnosti").

U Garaži, na sebi svojstven način, izvodi pjesme: Ona se budi (Šarlo akrobata), Notturno (Tin Ujević - Sara Renar), Dani bez sjena (Sara Renar), Gdje povlačiš crtu (Sara Renar), Tišina (Sara Renar).

Sara Renar

Sara Renar

Foto: Garaža / HRT

Voditelji su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, redatelj Danko Volarić, scenograf Igor Juras, a grafički dizajn emisije Damir Brčić. Autor glazbe špice i jingleova je Ante Gelo, dizajnerica rasvjete Ana Matičević

Urednica emisije je Snježana Nožinić, a producent Neven Domljan

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!