Garaža: Tamara Obrovac TransAdriatic quartet

15.02.2022.

13:35

Autor: HRT

Četvrtak, 17. veljače na Trećem

Četvrtak, 17. veljače na Trećem

Foto: Garaža / HRT

U četvrtak 17. veljače na Trećem programu u 22:25 emitiramo emisiju Garaža iz 2017. godine u kojoj je gostovali Tamara Obrovac TransAdriatic quartet.

Tamara Obrovac - naša jedinstvena skladateljica, pjevačica i flautistica u Garaži je predstavila svoj projekt. Ova svestrana istarska jazz.glazbenica i dalje vjerna svom izričaju, u kojem povezuje Istru i suvremeni jazz, svoj glazbeni materijal napisala je za novoformirani kvartet vrhunskih glazbenika.

U TransAdriatic quartetu s Tamarom i dugogodišnjim suradnikom, vrsnim bubnjarom Krunoslavom Levačićem, sviraju i dva izuzetna predstavnika suvremene talijanske jazz scene - pijanist Stefano Battaglia te kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore.

Četvrtak, 17. veljače na Trećem

Četvrtak, 17. veljače na Trećem

Foto: Garaža / HRT

Stefano Battaglia je internacionalno poznati talijanski pijanist, koji je snimio, najvećim dijelom kao autor, više od 100 nosača zvuka. Svirao je na više od 3000 koncerata na festivalima diljem svijeta, a od 1998. predaje na Jazz Masterclasses u Sieni. 

Salvatore Maiore je kontrabasist i violončelist i direktor Jazz odjela na konzervatoriju u Vicenzi. Kao i ostalim glazbenicima iz ovoga kvarteta i njegova je karijera obogaćena mnogobrojnim međunarodnim suradnjama, uključujući i trio Stefana Battaglie.

U crno-bijeloj Garaži poslušajte tri skladbe: Galiotova pesan, Dvi divojke i Slavuj piva. 

Voditeljica je Iva Šulentić, redatelj Danko Volarić, a urednica emisije Snježana Nožinić.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!