10:36 / 19.03.2021.

Autor: HRT

George Clarke: Čudesne zamisli

Petak, 2. travnja na Drugom

Petak, 2. travnja na Drugom

Foto: George Clarke: Čudesne zamisli / 8. sezona

Vraća nam se serija u kojoj imamo priliku vidjeti kako diljem Velike Britanije ljudi osmišljavaju genijalne male prostore. Osma sezona dokumentarne serije George Clarke: Čudesne zamisli slijedi u petak 2. travnja u 15 sati na Drugom.

U prvoj epizodi George odlazi u Suffolk kako bi upoznao Simona koji svojoj majci želi zahvaliti na svemu što mu je pružila time što će stari vagon za prijevoz stoke preobraziti u luksuzan dom na kotačima dostojan kraljice. George također upoznaje Claire iz Londona koja je kupila mali vintage karavan Morris Minor. Može li Claire obnoviti taj retro-šik koji od milja zove "Puž Billy"?

A u ovoj sezoni George odlazi na gotovo 5000 km dugo proputovanje Španjolskom. Predstavlja nam Španjolsku kakvu dosad nismo vidjeli: pejzaže koji oduzimaju dah, smione građevinske poduhvate i inspirativan dizajn. Prva mu je postaja Andaluzija, odnosno velebni planinski lanac Sierra de las Nieves, gdje je je Britanka Elizabeth Wynn sama izgradila pitoresknu kućicu kao iz bajke.

S druge pak strane, kod kuće u Britaniji George će pokušati, zajedno s prijateljem i vrsnim majstorom Willom Hardiejem, osmisliti njihov vlastiti čudesan mali prostor: preinačit će zahrđali stari radnički kamionet iz 1970-ih u luksuzan kamper.

Dokumentarnu seriju GEORGE CLARKES AMAZING SPACES SERIES 8 odabrala je Mira Vočinkić.

Petak, 2. travnja na Drugom

Petak, 2. travnja na Drugom

Foto: George Clarke: Čudesne zamisli / 8. sezona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!