13:55 / 12.06.2021.

Autor: HRT

Gibanja: Eksperimentalno zvučno događanje - Kronika

Eksperimentalno zvučno zbivanje - Gibanja

Eksperimentalno zvučno zbivanje - Gibanja

Foto: logo / projekt umjetničke udruga Kontejner

U sklopu međunarodnog projekta Re-Imagine Europe, umjetnička udruga Kontejner priprema novo eksperimentalno zvučno zbivanje - Gibanja, koje se od 16. do 20. lipnja 2021. održava u prostorima Zagrebačkog plesnog centra, tunelu Grič i Kulturnom centru Mesnička. Emisiju Gibanja: Eksperimentalno zvučno događanje – Kronika emitiramo u ponedjeljak 14. lipnja u 20:50 na Trećem.

U fokusu Gibanja su prostorno-zvučni radovi i eksperimenti različitih vrsta i formi te raznovrsnih poetika i pristupa zvuku u prostoru.

Kroz Gibanja je realizirana i jedna umjetnička rezidencija te pet novih umjetničkih produkcija u području višekanalnog eksperimentalnog zvuka hrvatskih autora i autorica: Andre Giunija, Dore Fodor, Davora Sanvincentija, Alexa Brajkovića i Tonija Meštovića.

Domaćoj publici će se predstaviti i cijenjeni međunarodni gosti: Aho Ssan i Rdeča Raketa & Patrick K.-H. & I.M.Klif. Ulaz na program Gibanja je besplatan, a program se održava u skladu s epidemiološkim preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Urednica emisije, koju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, je Snježana Samac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!