Glavom kroza zid

15.01.2023.

11:33

Autor: HRT

Srijeda, 25. siječnja na Trećem

Srijeda, 25. siječnja na Trećem

Foto: Glavom kroza zid / film

Ana Kokkinos režirala je australsku dramu Glavom kroza zid koju emitiramo u srijedu, 25. siječnja, u 23 sata na Trećem, u sklopu ciklusa Filmovi Down Under. 

Ari je sin grčkih imigranata, usamljeni tinejdžer koji živi u Melbourneu. Vrijeme provodi u potrazi za zabavom na brzinu, a jednoga dana odlučuji prepustiti se hedonizmu bez ikakve mjere.

Spavat će s nekoliko muškaraca koje upozna, spavat će sa svojom prijateljicom Betty, uzimat će droge i prodavati ih te protestirati protiv društva. Ari uopće ne shvaća život ozbiljno sve dok njegov prijatelj ne doživi nasilni susret s policijom... 

Glumački ansambl drame Head on iz 1998. godine, redateljice Ane Kokkinos, predvode Alex Dimitriades, Elle Mandalis, Damien Fotiou i Paul Capsis.

Scenarij uz redateljicu potpisuju i Andrew Bovell te Mira Robertson.

Film je osvojio nagradu australskih kritičara 1999. u kategorijama najbolji glumac i najbolji sporedni glumac; osvojio je i Readers' Award za najbolji australski film itd. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!