15:04 / 24.03.2021.

Autor: HRT

Glazbeni specijal: Metallica specijal

Ante Batinović

Ante Batinović

Foto: Glazbeni specijal / HRT

Metallica Specijal, koji je na rasporedu u utorak 6. travnja u 23.55 na Trećem, podsjeća na ekskluzivne intervjue članova banda u Münchenu i Londonu između 1997. i 2003. godine.

Prvi intervju je s Larsom Urlichom u Olympia Areni u Münchenu. Donosimo i snimke iza pozornice u kojima je moguće vidjeti kako se ponašaju članovi banda prije izlaska na pozornicu i sam izlazak.

Drugi je snimljen u poznatim Riverside studijima na obali Temze na Hammersmithu u zapadnom Londonu. Gotovo cijeli dan Metallica se družila sa 190 fanova i svega deset novinara iz Europe promovirajući tadašnji aktualni album St. Anger. Ante Batinović razgovarao je sa svim članovima Metallice na pozornici na kojoj su imali jednosatni poseban koncert.

Prikazujemo i susret Jamesa Hatfielda s obožavateljima ispred Riverside studija. Vidjet će se i dio nastupa, kao i priča Metallice o bijesu i gnjevu i zašto su videospot St. Anger snimali u zatvoru St. Quentin u San Franciscu.

Autor i urednik emisije iz 2013. godine je Ante Batinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!