18:37 / 08.07.2021.

Autor: HRT

Globalna Hrvatska HTV

Subotom na Četvrtom

Subotom na Četvrtom

Foto: Globalna Hrvatska / HRT

U subotu 10. srpnja u 21:10 na Četvrtom programu HTV-a prikazujemo novo izdanje emisije Globalna Hrvatska HTV.

U vremenu kada pod svaku cijenu želimo sačuvati gospodarstvo od udara pandemije, osluškujemo kako pomoći i hrvatskim zajednicama u susjednim zemljama da se nose s poteškoćama koje nam je donio novi način života.

Iz Globalne Hrvatske izdvajamo:

Hrvatska ustraje na prijedlogu da zajedno s Crnom Gorom predloži da se Bokeljska mornarica uvrsti na Unescov popis zaštićene svjetske baštine.

Gospodarstvenici iz udruge "Prsten" očekuju nastavak pomoći Vlade u borbi s posljedicama pandemije. Zajedno s premijerom Plenkovićem pozivaju na cijepljenje.

U Zagrebu počela Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture. Unatoč pandemiji, okupila je potomke hrvatskih iseljenika iz nekoliko zemalja. Gošća emisije je prof.dr.sc. Zrinka Jelaska s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nacionalni ansambl Lado, promotor hrvatske kulture, uvijek rado viđen među iseljeničkim zajednicama. Gost emisije je umjetnički voditelj Krunoslav Šokac.

Urednica je Majda Ivković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!