Globalna Hrvatska HTV

24.09.2021.

17:29

Autor: HRT

Subota, 25. rujna na Četvrtom

Subota, 25. rujna na Četvrtom

Foto: Globalna Hrvatska HTV / HRT

Novo izdanje emisije Globalna Hrvatska HTV na rasporedu je u subotu 25. rujna u 21:10 na Četvrtom programu. Unatoč pandemiji život pokušavamo vratiti u stare okvire. Hrvatske zajednice po svijetu pokušavaju intenzivirati svoje aktivnosti, s druge strane, zbog strogih epidemioloških mjera u nekim zemljama, brojni sadržaji se i otkazuju.

Iz Globalne Hrvatske izdvajamo:

Visoko hrvatsko izaslanstvo među Hrvatima u Sjedinjenim Američkim Državama - u iščekivanju ukidanja viznog režima, američki Hrvati očekuju snažni zamah u bilateralnoj suradnji na svim područjima.

Izaslanstvo Klinike Cleveland u posjetu potresom stradaloj sisačkoj bolnici. Donirana je vrijedna oprema i dogovoreno je usavršavanje sisačkih liječnika i medicinskih sestara u Americi.

U Zagrebu je predstavljena knjiga kanadsko-hrvatske književnice i novinarke Katarine Pejaković. Koje traume naroda i pojedinca u sebi nosi iseljenička književnost?

Urednica je Majda Ivković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!