18:52 / 30.12.2021.

Autor: HRT

Globalna Hrvatska HTV

Subotom na Četvrtom

Subotom na Četvrtom

Foto: Globalna Hrvatska HTV / HRT

U subotu, 1. siječnja, na Četvrtom programu u 21:10 pogledajte novo izdanje emisije Globalna Hrvatska HTV.

U prvoj emisiji Globalna Hrvatska u 2022. godini donosimo izbor iz sadržaja emisija emitiranih tijekom 2021. godine:

Hrvatski iseljenici diljem svijeta ujedinjeni u pomoći potresima stradaloj Banovini i gradu Zagrebu.

Negiranjem postojanja hrvatskog jezika u jednom osnovnoškolskom udžbeniku Srbija nastavlja rastakati i razjedinjavati tamošnju hrvatsku zajednicu.

Ukinute vize za putovanja u Sjedinjene Američke Države. Kako će to utjecati na poslovne odnose između dviju zemalja? Je li na pomolu i ukidanje dvostrukog oporezivanja?

Tvornica drvenih podnih obloga "Bjelin" iz Ogulina jedna od trenutačno najvećih investicija u Hrvatskoj. Tvornica je projekt poduzetnika i inovatora hrvatskih korijena iz Švedske, Darka Pervana.

U predahu između dva pandemijska vala, prošloga ljeta posjetili smo hrvatsku zajednicu u talijanskoj pokrajini Molise. Pet stoljeća trude se očuvati svoj jezik i identitet.

Predstavljamo obitelj Čuka iz Ekvadora, potomke hrvatskih iseljenika u toj zemlji. Preci tamošnjih Hrvata doseljavali su krajem 19. i početkom 20. stoljeća, uglavnom iz Dubrovnika, Splita i s otoka Visa.

Urednica emisije je Majda Ivković

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!