Globalna pustolovina Davida Attenborougha: Rodni planet

20.10.2021.

10:36

Autor: HRT

Utorak, 2. studenoga na Prvom

Utorak, 2. studenoga na Prvom

Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha / dokumentarna serija

U drugom nastavku dokumentarne serije Globalna pustolovina Davida Attenborougha, koji slijedi u utorak 2. studenoga u 21:05 na Prvom, David Attenborough pokazat će nam milijunske kolonije šišmiša u divovskim špiljama na Borneu i približiti globalnu zajednicu životinja na Velikom koraljnom grebenu.

video thumb

Riječ je izboru nekih od najzanimljivijih otkrića i najfascinantnijih životinja koje žive na znamenitim prirodnim lokalitetima.

Vidjet ćemo divovske šume maslačka na Galapagosu i snalažljive leptire na Borneu, dešifrirati neobično ponašanje vulkanskih guštera i letjeti s najvećim pterosaurom koji se ikad vinuo u nebo.

Galerija
Utorak, 2. studenoga na Prvom   , Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha/dokumentarna serija
Utorak, 2. studenoga na Prvom , Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha/dokumentarna serija

Pratit ćemo Davida Attenborougha na putovanju prostorom i vremenom, a doživljaj će obogatiti spektakularne snimke životinja i računalna animacija koja oduzima dah - odlomci iz dokumentarnih serija dobitnica brojnih nagrada BAFTA i Emmy.

Dokumentarnu seriju Attenborough's Global Adventure odabrala je Mira Vočinkić

Utorak, 2. studenoga na Prvom

Utorak, 2. studenoga na Prvom

Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!