Globalna pustolovina Davida Attenborougha: Uspon prirode

26.10.2021.

13:36

Autor: HRT

Utorak, 9. studenog na Prvom

Utorak, 9. studenog na Prvom

Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha / dokumentarna serija

U utorak, 9. studenog na Prvom programu u 21:05 pogledajte dokumentarneu seriju Globalna pustolovina Davida Attenborougha. U trećem nastavku globalne pustolovine David Attenborough razgovara sa znanstvenicima koji mu pomažu otkriti tajne života na Zemlji. Saznat ćemo kako su živjeli dinosauri u današnjoj Kini i kako je Veliki koraljni greben postao jedno od najvećih prirodnih čuda.

Utorak, 9. studenog na Prvom

Utorak, 9. studenog na Prvom

Foto: Globalna pustolovina Davida Attenborougha / dokumentarna serija

U prvom su planu zadivljujući prirodni lokaliteti i fascinantna otkrića znanstvenika s kojima se David Attenborough susreće.

Svjedočit ćemo otkriću nove vrste legvana na Galapagosu, vidjeti tajanstveni prirodni spektakl mriješćenja koralja na Velikom koraljnom grebenu, otkriti genijalnu strategiju leta supova u Španjolskoj i saznati kako je Charles Darwin promijenio našu predodžbu o prirodnom svijetu.

Pratit ćemo Davida Attenborougha dok putuje prostorom i vremenom, otkrivajući nam tajne prirodnoga svijeta, uz spektakularne snimke životinja i računalnu animaciju koja oduzima dah - odlomke iz dokumentarnih serija dobitnica brojnih nagrada BAFTA i Emmy.

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!