09:19 / 24.02.2022.

Autor: HRT

Godišnja doba na Atlantskom oceanu

Četvrtak, 17. ožujka na Drugom

Četvrtak, 17. ožujka na Drugom

Foto: Godišnja doba na Atlantskom oceanu / dokumentarna serija

Od četvrtka, 17. ožujka na Drugom programu prikazujemo dokumentarnu seriju  Godišnja doba na Atlantskom oceanu. Svaki od četiri dijela serije dokumentira drugo godišnje doba u Atlantiku i oko njega, kroz život tamošnjih životinja. Svako doba donosi nove izazove. Svi moraju biti snažni i otporni, sposobni za prilagodbu žele li preživjeti godinu na divljem Atlantiku. Prvi nastavak na rasporedu je u 16:45. 

Atlantski ocean je golem, divlji i nemilosrdan. Proteže se od Antarktike na jugu do Arktika na sjeveru, od Amerika na zapadu do Afrike i Europe na istoku i pokriva 20% Zemljine površine. Njegova neodoljiva moć oblikuje zemlje nezaustavljivom silinom. 

Za život uz najsuroviji ocean na svijetu i u njemu potrebne su velika otpornost i snaga. Ovo je priča o rođenju i smrti, borbi i opstanku na mjestu gdje se Atlantik susreće s Europom, gdje se kopno spaja s morem.

Četvrtak, 17. ožujka na Drugom

Četvrtak, 17. ožujka na Drugom

Foto: Godišnja doba na Atlantskom oceanu / dokumentarna serija

1. epizoda: Zima

Atlantske zime donose snažne oluje, teške patnje i sukobe. Životinje koje ovdje provode mjesece u kojima je sve zaleđeno moraju biti spremne suočiti se s njegovim žestokim napadima. No dok većina vodi borbu za preživljavanje, neki tek počinju stvarati obitelj.

Produkcija: Tigress Productions Ltd / Motion Content Group Ltd

Dokumentarnu seriju Atlantic: Year in the Wild odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!