Gracie

22.05.2022.

19:15

Autor: HRT

Subota, 28. svibnja na Drugom

Subota, 28. svibnja na Drugom

Foto: Gracie / film

Obiteljski film Gracie, priču o talentu, upornosti i neodustajanju od vlastitog sna, ne propustite u subotu, 28. svibnja, na Drugom programu u 18:20.  

Gracie Bowen ima trojicu braće. Najstariji od njih, Johnny, rođeni je nogometaš i najpopularniji igrač u srednjoškolskom timu. Njezin otac, Bryan, i sam je igrao nogomet dok nije ozlijedio koljeno, a sada trenira Johnnyja. Svi u obitelji osim majke, Lindsay, žive za nogomet, pa i Gracie, kojoj ne priznaju da je darovita samo zato što je djevojka.

U jednom trenutku skladan i veseo život Bowenovih naglo je prekinut tragedijom: Johnny je poginuo u prometnoj nesreći. Obitelji treba mnogo vremena da se bar donekle oporavi, a osobito Gracie, koja je bila posebno vezana uz brata. 

Subota, 28. svibnja na Drugom

Subota, 28. svibnja na Drugom

Foto: Gracie / film

Malo-pomalo u Gracie sazrijeva želja da i sama zaigra nogomet u školskom timu i uvjerenje da ona to može. No, najprije joj se podsmjehuju rođena braća, zatim otkriva da ni otac ne vjeruje u nju, a naposlijetku ni školski odbor ne daje joj mogućnost čak ni da se iskuša u nadmetanju s drugim, muškim, kandidatima za nogometnu ekipu. No, Gracie ne odustaje. Odboru piše molbu nakon koje je moraju saslušati, a s ocem prolazi iscrljujuće i grube treninge... 

Subota, 28. svibnja na Drugom

Subota, 28. svibnja na Drugom

Foto: Gracie / film

Ovaj izvrstan film nadahnut je istinitom pričom o djevojci koja se borila za ravnopravnost na nogometnom terenu. U izvrsnoj su glumačkoj ekipi Dermot Mulroney kao otac, Elisabeth Shue kao majka, John Doman kao trener i Andrew Shue kao pomoćni trener, a među iskusnim glumcima briljira Carly Schroeder kao Gracie.

Lisa Marie Petersen i Karen Janszen napisale su scenarij prema priči Andrewa Shuea, Davisa Guggenheima i Kena Himmelmana. Film iz 2007. godine režirao je Davis Guggenheim.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!