19:06 / 09.02.2021.

Autor: HRT

Grad divljine: Skrivena divljina

Četvrtak, 11. veljače na Drugom

Četvrtak, 11. veljače na Drugom

Foto: Grad divljine / dokumentarna serija

U četvrtak 11. veljače u 16:45 na Drugom počinjemo s emitiranjem četverodijelne serije Grad divljine. Sveobuhvatan je to prikaz iznenađujuće raznolikih životinja i biljaka koje žive u Singapuru kao i njihova zanimljiva ponašanja. Poseban pečat seriji daje pripovjedač sir David Attenborough.

Upoznat ćemo raznolikost staništa koja se mogu naći u urbanom okruženju i oko njega, a zatim ćemo putovati po skrivenim središtima divlje prirode na otoku - od zanemarene unutrašnjosti do nepristupačne obale i otoka koji su nehotice postali skloništa za prirodnu baštinu Singapura.

SIR DAVID ATTENBOROUGH

Nema mnogo ljudi koji mogu tvrditi da su tako snažno utjecali na prirodoslovlje kao što je to sir David Attenborough. Tijekom gotovo šezdeset godina Attenborough publici predstavlja svijet prirode na sve svježije i uzbudljivije načine, a uvijek je to prožeto velikom ljubavlju prema životinjama i biljkama, koji u tom svijetu žive.

Glas mu je poseban i prepoznatljiv, pa je bio narator u više od 250 dokumentarnih filmova o prirodi. Tako je postao zvuk prirode generacijama televizijskih gledatelja. Osim toga, bio je urednik na BBC2 od 1965. do 1969. i vodio je kampanje za jačanje svijesti o ekologiji.

U prvoj epizodi Skrivena divljina istražujemo skrivenu divljinu - zanemarene dijelove otoka u kojima živi čudesna paleta fascinantnih stvorenja.

Bujne močvare, napuštene građevine i usnuli otoci tajno su blago otočne divljine. Pridružujemo se obitelji vidri u Sungei Bulohu i upoznajemo se s različitim neobičnim i uzbudljivim prizorima, kao što su leteći kolugo, romantični rak strunaš i najstariji grabežljivac u Singapuru - krokodil. Ovo je čudesan prikaz bogatstva životinja u Singapuru i novi pogled na svijet posve drukčiji od onoga koji mislimo da poznajemo.

Dokumentarnu seriju WILD CITY odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!