16:07 / 13.01.2021.

Autor: HRT

Gravitacija ili Fantastična mladost Borisa Horvata

-

-

Foto: - / -

U petak 22. siječnja na Trećem u 22 sata pogledajte debitantski film Branka Ivande , dramu Gravitacija ili Fantastična mladost Borisa Horvata.
Boris Horvat (R. Šerbedžija) vratio se iz vojske i razmišlja o studiranju. Samo što njega već čeka posao u likvidaturi banke u kojoj je radio i njegov otac (Z. Muzaferija), pa to prihvati. Zaljubljen je u umjetnicu Anu (S. Nikšić), međutim posao u banci donosi nova poznanstva i prilike za nove veze. Tako se Boris upusti u vezu s kolegicom Natašom (J. Kaloper)...

Priča o pasivnom mladiću koji pušta da ga voda nosi jer se osjeća nemoćnim pred životnim okolnostima. Ovo je debitantski film Branka Ivande koji je ujedno i koscenarist. Film je bio zapažen na festivalu u Puli i nagrađen Zlatnim arenama za najbolju fotografiju (ex aequo s filmom Imam dvije mame i dva tate) i glazbu te diplomom za redatelja debitanta. Glazbu za film skladao je Miljenko Prohaska.
      
Uloge:  Rade Šerbedžija, Snežana Nikšić, Jagoda Kaloper, Zaim Muzaferija, Đuro Rogina, Zdravko Pošta, Mustafa Nadarević, Tito Strozzi, Jelica Lovrić, Fabijan Šovagović
    
      
Scenarij:  Branko Ivanda, Alojz Majetić      
Režija:  Branko Ivanda      
Godina proizvodnje:  1968.      
Trajanje:  84 min.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!