08:49 / 07.04.2022.

Autor: HRT

Gretina generacija

Petak, 22. travnja na Trećem

Petak, 22. travnja na Trećem

Foto: Gretina generacija / dokumentarac

One imaju između 12 i 24 godine. Odrasle su u svijetu u kojem su suše, poplave i požari sve učestaliji i jedna im je borba zajednička: hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena. Dokumentarni film Gretina generacija ne propustite u petak, 22. travnja, u 19:10 na Trećem.

video thumb

Unatoč kulturnim i geografskim razlikama devet mladih aktivistica ujedinjene su oko iste borbe: osvještavanja potrebe za hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena, borbe protiv političkog nedjelovanja i promicanja radikalne društvene promjene kako bi nam priroda i društvena pravda postali prioritet.  

Petak, 22. travnja na Trećem

Petak, 22. travnja na Trećem

Foto: Gretina generacija / dokumentarac

Kao i najpoznatija od njih, Greta Thunberg, te mlade žene od 12 do 24 godine već posjeduju karizmu i sigurnost nekih od najvećih političkih ličnosti u povijesti. Tko su te aktivistice odlučne u namjeri da promijene svijet? Kako možemo razumjeti njihovu ljutnju? Koje nade bude? Kombinirajući dirljive iskaze očevidaca i arhivske snimke koje oduzimaju dah, dokumentarni film priča priču o tih devet nevjerojatnih mladih žena.

Film GENERATION GRETA odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!