15:37 / 26.07.2021.

Autor: HRT

Griffova putovanja: Prugom kroz Australiju - Od Gold Coasta do zabačenih prostranstava unutrašnjosti

Utorak 3. kolovoza na Trećem

Utorak 3. kolovoza na Trećem

Foto: Griffova putovanja / dokumentarna serija

U utorak 3. kolovoza na Trećem programu u 18 sati prikazujemo 4. epizodu dokumentarne serije Griffova putovanja. 

Griff počinje putovanje u Zaleđe Queenslanda kupanjem u blistavilu australske verzije Miamija: na Zlatnoj obali. S jednim od najprivlačnijih stilova života na svijetu, Zlatna obala diči se 57 kilometara dugim potezom veličanstvene plaže za daskanje, s nizom zgrada koje pružaju svu infrastrukturu potrebnu za uživanje u raskoši. Ali taj glamur nije jedini cilj australskih ambicija.

Još jednu priču vrijedi istražiti, a nalazi se u prostranom australskom zaleđu, gdje mnogi žude za otvorenim prostorom dok u gradovima na istočnoj obali vlada sve veća gužva. Griff se u Brisbaneu, glavnom gradu države, ukrca na vlak The Spirit of the Outback koji vozi 26 sati.

Prelazi 1325 kilometara željezničkom prugom koja vijuga uz obalu prema gradu Rockhamptonu, jednom od najstarijih gradova u zemlji i goveđoj prijestolnici Australije, i zatim dalje do gradova u Zaleđu.

Iz produkcije Essential Media Group odabrala Mira Vočinkić.

Utorak 3. kolovoza na Trećem

Utorak 3. kolovoza na Trećem

Foto: Griffova putovanja / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!