16:17 / 27.07.2021.

Autor: HRT

Griffova putovanja: Prugom kroz Australiju - Od Ulurua do Adelaidea - po čemu je Australija izvanredna?

Četvrtak, 5. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 5. kolovoza na Trećem

Foto: Griffova putovanja / dokumentarna serija

U četvrtak 5. kolovoza na Trećem programu u 18 sati emitiramo 6., posljednju epizodu dokumentarnog serijala Griffova putovanja. 

Četvrtak, 5. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 5. kolovoza na Trećem

Foto: Griffova putovanja / dokumentarna serija

Griff je svojim prvim tandemskim skokom padobranom skočio s visine od tri i pol kilometra kako bi vidio međunarodno poznatu australsku znamenitost: Uluru. S 382 metra Uluru je viši od Eiffelovog tornja. Gledajući zalazak Sunca na tom monolitu, Griff počinje shvaćati priče o njegovoj privlačnosti. Ali ne smije se zadržavati jer mora stići na vlak iz Alice Springsa.

Opet na Ghanu Griff se kreće dalje prema jugu, kroz središte Australije. Vlak se zaustavlja na sporednom kolosijeku usred zaleđa kod rudarskog grada Coober Pedyja, gdje se vadi opal i gdje tumara kroz trosku s lokalnim vodičem. Nakon tri dana i dvije noći na Ghanu, Griff prelazi 1535 kilometara južno do Adelaidea da osjeti koliko je Australija posebna, pri čemu susreće pekare iz Barosse te hvatača zmija i na kraju se ukrcava na najstariji putnički vlak u zemlji. 

Iz produkcije Essential Media Group odabrala Mira Vočinkić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!