14:11 / 31.12.2021.

Autor: HRT

Gruntovčani: Jelen

Subota, 15. siječnja na Prvom

Subota, 15. siječnja na Prvom

Foto: Gruntovčani / serija

U subotu 15. siječnja na Prvom programu u 18 sati prikazujemo drugi nastavak dramske serije Gruntovčani. Serija redatelja Kreše Golika, snimljena 1975. godine, uvodi nas u svijet podravskog sela u kojem raslojavanje uvjetovano društveno-gospodarskim prilikama dovodi do brojnih egzistencijalnih problema njegovih stanovnika. 

video thumb

Dudek i njegova supruga Rega sumnjaju da im jeleni uništavaju plodinu. Komisija za procjenu štete obišla je njihovo imanje i nije povjerovala da je doista riječ o jelenima.

Dudek je, međutim, u seoskoj krčmi saznao kako se love jeleni: iskopa se jama u zemlji, prekrije granjem i oponaša njihov zov. Tako zaista uspije uloviti jelena štetočinu, ali prave nevolje tek počinju.

U igru se umiješaju, svatko sa svojom računicom, lovnik i direktor mjesnog kombinata. Oni će Dudekovog jelena lijepo izložiti nišanu puške direktora banke, koji će se tako udobrovoljiti da odobri kredit mjesnom kombinatu.

Presvetli, međutim, uspije uvjeriti Dudeka da će biti veliko zlo ako jelena odmah ne pusti na slobodu...

Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Uloge tumače Martin Sagner, Smiljka Bencet, Zvonko Ferenčić, Mladen Šerment, Eugen Franjković, Drago Meštrović, Marija Geml, Adela Horvat...

Scenarij Mladen Kerstner, kostimografija Maja Galasso, montaža Katja Majer, snimatelj Drago Novak, glazba Živan Cvitković.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!