Gruntovčani: Ščukin berek

28.01.2022.

18:12

Autor: HRT

Subota, 12. veljače na Prvom

Subota, 12. veljače na Prvom

Foto: Gruntovčani / serija

U subotu, 12. veljače, na Prvom programu u 18 sati prikazujemo šesti nastavak dramske serije Gruntovčani (1975.) koja nas uvodi u svijet podravskog sela u kojem raslojavanje uvjetovano društveno-gospodarskim prilikama dovodi do brojnih egzistencijalnih problema njegovih stanovnika. 

video thumb

Tržište traži goleme količine trstike, a Gruntovec ionako leži pokraj dravskog šaša i trstike, pa nije čudo da će cijelo selo požuriti preko noći u tzv. trstičare. Cinober će nagovoriti Dudeka da mu proda dio posjeda na Dravi, što će Dudek i učiniti, jer su Katalenićevi u teškom materijalnom stanju.

Ali za taj isti posjed zapet će i oko Presvetloga. On nudi Katalenićima dvostruko više nego Cinober. Ali ovi odbijaju, jer "reč je reč". Epizoda završava pravim ratom između Presvetlog i Katalenićevih, ali ono najgore tek dolazi - u sljedećoj epizodi.

Uloge tumače Martin Sagner, Smiljka Bencet, Zvonko Ferenčić, Mladen Šerment, Eugen Franjković, Drago Meštrović, Marija Geml, Franjo Majetić, Joža Šeb.

Scenarist je Mladen Kerstner, redatelj Krešo Golik, a scenograf Željko Senečić.

Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!