14:13 / 11.02.2022.

Autor: HRT

Gruntovčani: Žufka čuča

Subota, 26. veljače na Prvom

Subota, 26. veljače na Prvom

Foto: Gruntovčani / serija

U subotu 26. veljače na Prvom programu u 18 sati prikazujemo osmi nastavak dramske serije Gruntovčani (1975.) koja nas uvodi u svijet podravskog sela u kojem raslojavanje uvjetovano društveno-gospodarskim prilikama dovodi do brojnih egzistencijalnih problema njegovih stanovnika. 

Bijesan i ljubomoran na Presvetlog, Cinober uspijeva dobiti pismo adresirano na Presvetlog. Dakako, riječ je o poslovnom pismu iz kojeg Cinober saznaje kako u selo upravo stiže poslovni partner za kupnju trstike, međutim tog poslovnog partnera zamijene s nekim Dalmatincem, vozačem kamiona, kojem Dudek prodaje i preprodaje jednu te istu kokoš što ju je Dalmatinac nehotice pregazio svojim kamionom...

Uloge tumače Martin Sagner, Smiljka Bencet, Zvonko Ferenčić, Mladen Šerment, Eugen Franjković, Drago Meštrović, Marija Geml, Franjo Majetić, Joža Šeb.

Scenarist je Mladen Kerstner, redatelj Krešo Golik, a scenograf Željko Senečić.

Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!