Zatvoreni obiteljski krug

06.05.2021.

12:39

Autor: HRT

Srijeda, 19. svibnja na Trećem

Srijeda, 19. svibnja na Trećem

Foto: Gruppo di famiglia in un interno / film

U srijedu 19. svibnja u 20:45 na Trećem programu emitiramo ljubavnu dramu Zatvoreni obiteljski krug.

U središtu radnje je umirovljeni profesor i samotnjak koji se suoči sa suvremenim svijetom kad se skupina vulgarnih mladih pod vodstvom iritantne markize doseli na prazan kat u njegovu domu...

Naslov filma odnosi se na neformalni grupni portret, posebice one naslikane u Britaniji početkom 18. stoljeća. Film istražuje teme kao što su susret novog i starog, neizbježnost smrti, egzistencijalna kriza i generacijski jaz.

U filmu Gruppo di famiglia in un interno glavne uloge tumače Burt Lancaster, Helmut Berger i Silvana Mangano. Enrico Medioli i Suso Cecchi D'Amico scenaristi su talijansko-francuske ljubavne drame Gruppo di famiglia in un interno iz 1974. Redatelj je Luchino Visconti

Film je dobitnik nagrade Nastro d'Argento Talijanskog nacionalnog sindikata filmskih novinara u kategorijama: najbolji redatelj (Luchino Visconti), najbolji snimatelj (Pasqualino De Santis), najbolja glumica debitantica (Claudia Marsani), najbolji producent, najbolji produkcijski dizajn (Mario Garbuglia), najbolji film, najbolji strani glumac (Burt Lancaster) i najbolji strani film.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!