Gustafi - 10 godina Trećeg!

16.09.2022.

12:46

Autor: HRT

Gustafi (arhivska fotografija)

Gustafi (arhivska fotografija)

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Gustafi se okupljaju potkraj 1980. u malom istarskom gradiću Vodnjanu, iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i to pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi. Njihov prvi nastup trebao je biti i jedini, no na sreću band postoji još i danas i funkcionira besprijekorno. U četvrtak, 22. rujna na Trećem programu u 21:50 ne propustite koncert Gustafi - 10 godina Trećeg!

Članovi Edi Maružin i Čedomir Mošnja 40 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju 11 albuma i više od 2500 nastupa.

Početni eksperimentalni punk rock poslije zamjenjuju utjecaji istarske etnoglazbe, kao i ostale svjetske etnoscene iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati.

Mješavinom svega što su slušali i čuli stvorili su sjajan zarazni sublimat koji osvaja ljude kamo god dođu, od Portugala, Španjolske, Švicarske, do Izraela i Brazila. Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje.

Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, oštarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve više i po Europi.

Na naše veliko veselje, stigli su i na Sunčanu stranu Prisavlja na jedan od koncerata kojim obilježavamo 10 godina HTV3.    

Rođendan Trećeg programa HTV-a

Rođendan Trećeg programa HTV-a

Foto: HTV / HRT

Sadašnju postavu, koja nikad nije fiksna, čine Edi Maružin - autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist, Čedomir Mošnja - bubanj, Ang Maružin - bas, Jimi Grgić - gitara, Alen Peruško - harmonika, Bernarda Ravnić - vokal, percussion, Boris Mohorić - truba i vokal, Luka Horvat - truba, Antun Ferenčić - trombon, Aldo Foško - klarinet, klavijature, Mirjan Derossi - truba i još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju.

Pridružite se i vi, i uz Gustafe zapjevajte i zaplešite. Sanjat ćemo žuto, Katarina, Ča bin da, Ja nisan stija mala, Kadi su ta vrata, ali i mnoge druge njihove pjesme čekaju vas na Sunčanoj strani Prisavlja.

Redatelj Tvrtko Grgić, urednica Snježana Nožinić, voditeljica projekta Vlatka Kolarović.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!