Gutenberg u Zuckenbergu: Život knjige na digitalnim platformama

12.11.2021.

12:42

Autor: HRT

Nedjelja, 14. studenoga na Trećem

Nedjelja, 14. studenoga na Trećem

Foto: Gutenberg u Zuckenbergu / HRT

U nedjelju, 14. studenoga na Trećem programu u 20:30 prikazujemo emisiju Gutenberg u Zuckenbergu: Život knjige na digitalnim platformama.

U sklopu platforme Knjiga, svima i svuda koju je pokrenula Zajednica nakladnika prošle godine s ciljem promicanja čitanja i književne kulture, ove godine se našao vrlo zanimljiv panel/ogled pod nazivom 'Gutenberg u Zuckenbergu: Život knjige na digitalnoj platformi' a govori o 'influencerima' na blogovima koji prate kulturu, Facebooku i drugim internetskim strukturama.

Od nastanka pa do danas internet je pokazao gdje se sve može primijeniti i na koji način. Distribucija različitih sadržaja prelila se i na ljubitelje književnosti, koji nam pokazuju kako stari medij kao što je knjiga može živjeti na digitalnim platformama.

U društvu Paška Bilića i Vedrane Bibić kao moderatora, o ovoj temi razgovaraju aktivne sudionice Ana Jambrek, Nives Čavić i Tihana Batrnek.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!