Hello, Dolly!

29.12.2021.

09:52

Autor: HRT

Četvrtak, 6. siječnja na Trećem

Četvrtak, 6. siječnja na Trećem

Foto: Hello, Dolly! / film

Mjuzikl Hello, Dolly!, koji se smatra posljednjim velikim spektakularnim ostvarenjem tog žanra, ne propustite u četvrtak, 6. siječnja, u 20:05 na Trećem programu.

Ekstravagantna je to filmska verzija klasičnog brodvejskog mjuzikla o mladoj udovici Dolly Levi koja se prihvati zadatka da bogatom trgovcu Horaceu Vandergelderu pronađe primjerenu mladenku. Horaceu se sviđa vlasnica prodavaonice šešira Irene Malloy. Dvojica njegovih radnika angažiraju Dolly, kojoj se sviđa Horace i koja ga odluči zadržati za sebe i učiniti sve kako bi spriječila Horacea da zaprosi Irene.

Nezaboravna glazba u filmu proslavila je skladatelja Jerryja Hermana koji je napisao izvornu glazbu i za brodvejsku izvedbu iz 1964., na kojoj se film temelji. Izvanredna gluma Barbre Streisand i energija koju je pokazala u ulozi Dolly Levi donijela joj je velik uspjeh. Film je nominiran u sedam kategorija za Oscara, a dobio je četiri.

U filmu Hello, Dolly! iz 1969. godine, nastalom u izvrsnoj režiji poznatog plesača i koreografa Genea Kellyja, glume Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, Louis Armstrong, Tommy Tune.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!