Hi-Fi dućan iz snova

14.11.2021.

18:57

Autor: HRT

Srijeda, 24. studenoga na Trećem

Srijeda, 24. studenoga na Trećem

Foto: Hi-Fi dućan iz snova / film

Romantična komedija Hi-Fi dućan iz snova na rasporedu je u srijedu, 24. studenoga, na Trećem programu u 22:05.

Rob je prešao tridesetu, živi u Chicagu i vlasnik je prodavaonice ploča. Budući da promet u prodavaonici nije velik, Rob i prodavači Dick i Barry provode dane u raspravama o glazbi i životu. Robova djevojka Laura, odvjetnica, nezadovoljna je njihovom vezom i napušta ga. Rob se tada prisjeća svojih bivših ljubavi i pokušava ih pronaći, kako bi otkrio u čemu griješi i zbog čega je osuđen na to da ga djevojke napuštaju...

Srijeda, 24. studenoga na Trećem

Srijeda, 24. studenoga na Trećem

Foto: Hi-Fi dućan iz snova / film

Zabavna komedija o glazbi, ljubavi i sazrijevanju snimljena je prema bestseleru britanskog pisca Nicka Hornbyja, a režirao ju je britansko-američki redatelj Stephen Frears. Redatelj Frears i scenaristi radnju su iz Londona premjestili u Chicago, rodni grad jednog od scenarista i producenata filma, te glavnoga glumca - Johna Cusacka.

U britansko-američkom filmu HIGH FIDELITY iz 2000. godine glume John Cusack, Iben Hjejle, Tod Louiso, Jack Black, Lisa Bonet, Catherine Zeta-Jones, Tim Robbins i drugi. Scenaristi su D. V. De Vincentis, Steve Pink, John Cusack i Scott Rosenberg.

Film je bio nominiran za desetak nagrada, a osvojio je Golden Reel za montažu zvuka, odnosno glazbe, te Blockbuster Entertainment Award za najbolju sporednu ulogu (Jack Black kao Barry).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!