12:20 / 29.04.2021.

Autor: HRT

Histeria Nova: Škola vertikalnog plesa

Četvrtak, 29. travnja na Trećem

Četvrtak, 29. travnja na Trećem

Foto: Marko Lorenzo Blaslov / Histeria Nova

U četvrtak, 29. travnja na Trećem programu u 22:10 prikazujemo emisiju  Histeria Nova: Škola vertikalnog plesa. U sklopu redovnog edukativnog programa Umjetničke organizacije Histeria Nova u Republici Hrvatskoj se od 2016.godine održavaju programi ljetnih škola vertikalnog plesa i somatskog učenja pod umjetničkim vodstvom koreografkinje i redateljice Marije Šćekić.

Prikazujemo film koji predstavlja prošlogodišnju radionicu vertikalnog plesa kao posve novu, marginaliziranu, po život opasnu plesnu umjetnost koja niti jednog gledatelja, polaznika ili promatrača ne ostavlja ravnodušnim.

Četvrtak, 29. travnja na Trećem

Četvrtak, 29. travnja na Trećem

Foto: Marko Lorenzo Blaslov / Histeria Nova

Film prikazuje polaznike radionice okružene atraktivnim stijenama kanjona Velike Paklenice, kao i zidinama Kapetanove kule u staroj jezgri grada Zadra, a u fokus dolazi upravo odnos izvođača i javnog urbanog/prirodnog okruženja.

Film je rađen u dva dijela, od kojih drugi dio u fokus stavlja Nacionalni park Paklenicu, a bit će dostupan online od 15. svibnja 2021. na službenim stranicama Histerije Nove.

Autorica filma i montažerka je Marija Šćekić, a urednica Snježana Samac.

Produkcija: Histeria Nova / Škola prirodnog pokreta, 2021.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!