Hombre

24.11.2021.

10:00

Autor: HRT

Subota, 4. prosinca na Trećem

Subota, 4. prosinca na Trećem

Foto: Hombre / film

Američki vestern Hombre slijedi u subotu, 4. prosinca, u 20:15 na Trećem. Riječ je o uzbudljivom i vrlo dobro režiranom žanrovskom uratku s kraja šezdesetih, razdoblja kada vestern dolazi u fazu u kojoj se napuštaju neki klasični obrasci i ustaljena načela. Hombre je zoran primjer primjene novih tendencija unutar žanra.

Johna Russella, čiji je nadimak Hombre, odgojili su Apaši u Arizoni. Jednoga dana dozna da je naslijedio stambenu zgradu u obližnjem gradu. Odluči prodati je za krdo konja. Zbog toga mora otići u veći grad i putuje kočijom. Nakon izlaska iz grada on i suputnici su opljačkani, a zahvaljujući okretnom Russellu, uspiju izvući živu glavu i pobjeći s malo vode, novca i municije...

Subota, 4. prosinca na Trećem

Subota, 4. prosinca na Trećem

Foto: Hombre / film

U filmu glume Paul Newman, Fredric March, Richard Boone, Diane Cliento, Barbara Rush, Cameron Mitchell, Martin Balsam...

Irving Ravetch i Harriet Frank Jr. napisali su scenarij prema romanu Elmorea Leonarda.

Film iz 1967. godine režirao je američki redatelj Martin Ritt, kojem je ovaj film sedma (i posljednja u nizu) suradnja sa slavnim glumcem Paulom Newmanom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!