HRT ostvario rekordnu gledanost prijenosa utakmica i događaja sa SP-a u Kataru

29.11.2022.

15:52

Autor: Komunikacije HRT-a

Mateo Kovačić i Luka Modrić

Mateo Kovačić i Luka Modrić

Foto: Amr Abdallah Dalsh / REUTERS

Ovih dana HRT ostvaruje rekordne rezultate u gledanosti na svim kanalima i platformama na kojima ekskluzivno prenosi, izvještava i prati događaje sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Cjelodnevni program na HTV2, sastavljen od prijenosa utakmica te naše posebne studijske emisije, Qatara, koja obiluje analizama utakmica te reportažama s terena, privlači golem broj gledatelja i u jutarnjim, a osobito u popodnevnim i večernjim terminima. U posljednjih tjedan dana navedeni sadržaji zauzeli su, prema podacima AdScannera, 50 prvih mjesta na ljestvici gledanosti. 

Hrvatski navijači na Souq Waqifu

Hrvatski navijači na Souq Waqifu

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Najgledaniji televizijski događaj u Hrvatskoj u proteklih sedam dana je emisija Qatara, emitirana na dan odigravanja utakmice Hrvatska – Kanada. Zabilježila je visokih 36 posto prosječne minutne gledanosti, dok su dvije dosad odigrane utakmice naše reprezentacije privukle čak 80 posto gledatelja koji su u tom trenutku gledali televizijske programe.

U ekspanziji i HRTi te portal i društvene mreže HRT-a

Zbog velikog zanimanja za Svjetsko nogometno prvenstvo na HRTi aplikaciju registriralo se čak 160.000 novih korisnika i tako se broj registriranih korisnika na HRTi platformi popeo na čak 1.140.000 registriranih korisnika, 300.000 ljudi je dosad gledalo sadržaj SP-a na HRTi platformi, a odgledano je više od ukupno 600.000 sati sadržaja. 

Utakmicu Hrvatska – Maroko gledalo je više od 100.000, a utakmicu Hrvatska – Kanada više od 60.000 jedinstvenih korisnika – s time da smatramo da je broj realnih gledatelja barem dva do tri puta veći jer ovaj broj govori samo o broju uređaja, a očekujemo da je više korisnika pratilo utakmicu na jednom uređaju.

Čitanost portala sve vrijeme SP-a više je od 100.000 jedinstvenih korisnika, a na dan utakmice Hrvatska - Maroko čak je porasla više od 220.000 jedinstvenih korisnika, dok je doseg tijekom prvenstva udvostručen (Izvor: Gemius Audience).

SP u Kataru 2022.

SP u Kataru 2022.

Foto: promo / promo

Od početka SP-a, i društvene mreže HRT-a imaju najveći doseg od svih medija u Hrvatskoj. (Izvor: Tubular, 29.11.2022.). Tako HRT Sport Facebook stranica ima trenutačno najjači rast i doseg među sportskim profilima u zemlji, sadržaji na YouTubeu na drugom su mjestu svih medijskih profila, a Instagram HRT-a s pojačanim aktivnostima oko Svjetskog prvenstva proširuje svoj doseg za 500.000 ljudi. Novitet s početkom Prvenstva je HRT-ov TikTok profil s kojim je odmah došao u top 3 najgledanijih TikTok profila u medijskom segmentu. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

I Hrvatski radio – dosad najslušaniji

Za vrijeme SP-a pojačano je i zanimanje slušatelja na Drugom programu Hrvatskog radija, kao i angažman i doseg pratitelja na društvenim mrežama radijskih kanala, pa i Hrvatski radio ovih dana bilježi rekordnu slušanost.

Robert Šveb: "HRT na top pozicijama na svim kanalima i platformama"

- HRT prati Svjetsko prvenstvo na svim svojim kanalima i platformama – nikad opširnije i sadržajno bogatije. Potrudili smo se pokriti sve dobne skupine i navike i obveze korisnika te im omogućili praćenje prvenstva na kanalima na kojima obično prate sportske sadržaje i na mjestima na kojima se nalaze, posebno zato što je ovo Prvenstvo specifično - i zbog razdoblja u godini i zbog termina utakmica, rekao je tim povodom Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Robert Šveb

Robert Šveb

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Na televiziji, radiju i svim važnim digitalnim platformama HRT-a, korisnici mogu pratiti sve sadržaje Prvenstva što se pokazalo vrlo uspješnim potezom - jer smo na svim kanalima na top pozicijama po praćenosti sadržaja. Hrvatska radiotelevizija nastavlja raditi za sve hrvatske građane s ciljem da svatko pronađe nešto za sebe u bogatoj ponudi sadržaja koje nudimo na svim platformama. A posebno smo ponosni na rezultate kod mlađih dobnih skupina, naglasio je glavni ravnatelj HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!