Hrvatski klasici: Naše malo misto - Sodoma i Gomora

17.09.2021.

09:06

Autor: HRT

Subota, 2. listopada na Prvom

Subota, 2. listopada na Prvom

Foto: Naše malo misto / serija

U subotu 2. listopada, u sklopu ciklusa Hrvatski klasici,  u 17:55 na Prvom programu pogledajte drugi nastavak dramske serije Naše malo misto, za koju je scenarij napisao splitski novinar, publicist i humorist Miljenko Smoje, a redatelj je bio Daniel Marušić.

video thumb

Hitler započinje svoj osvajački pohod po Europi, ali naše malo misto živi svojim životom i tek ga novinarske i radiovijesti upozoravaju na ono što se u svijetu događa.

Načelnik ne može oprostiti svojoj supruzi Leticiji ljubavnu vezu s avijatičarom koji se prije tri godine prisilno spustio u malo misto. Tim više što ga na to stalno prisjeća mali Marinko koji raste i mještani koji mu i nehotice spominju taj događaj.

Jedno takvo nespretno podsjećanje naivne Bepine na samoj proslavi Marinkovog rođendana u načelnikovoj kući urodi skandalom. Ražalošćeni načelnik i razgnjevljeni doktor Luiđi zbog Bepinine nespretnosti te noći iz protesta dospijevaju u javnu kuću "Zvizda mora". Pijani bauljaju po mjestu dok načelnikova žena čeka, a jadna Bepina pokušava samoubojstvo.

Naslovne uloge tumače Karlo Bulić, Asja Kisić, Mirko Vojković, Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Ivica Vidović.

Serija se nalazi i u videoteci platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!